Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Osa 1 "Alku lämmittely"

Aurinko paistaa ja linnut laulaa, on taas alkamassa yksi uusi ja vilkas päivä Kaunialassa. Ulkoapäin näyttää että Kauniala on leppoisa pieni kylä mutta todellisuudessa sen sisällä kuohuaa. Viime aikoina on tapahtunut kaikkea kauheaa ja jännittävää, Janus Goottilan vaimo Johanna Goottila on kadonnut mystisesti mutta kukaan ei tiedä minne jotkut epäilevät että samana iltana Kaunialaan muuttaneet ja Januksesta kiinnostuneet Terhakaisen sisarukset Tiina ja Niina olisivat tehneet jotain Johannalle mutta todisteita ei ole ja nämä mystiset väitteet ovat vain huhuja. Vai ovatko? On Goottiloilla jotain hyvääkin sattunut Cassandra on menossa naimisiin kaupungin naistennaurattajan Toni Lorulan kanssa. Cassandra ja Toni ovat jo kihloissa ja häätkin on tiedossa. Janus on murheen murtama Johannan katoamisesta mutta on alkamassa lämpenemään jo Tiina Terhakaiselle joka selvästi havittelee Janusta.                                                
Tiinan sisko Niina on Goottiloille sen sijaan enemmänkin uhka, sillä hän yrittää järkyttää Cassandran ja Tonin suhdetta kumoon ollessaan aivan rakastunut Toniin. Onhan hänellä tietty muitakin kilpailijoita kuin Cassandra, sisko Tiina flirttailee Januksen lisäksi myös Tonille, kaunis Mukavaisen perheen entinen kotiapulainen Katri Lassila on muuttanut lopullisesti Kaunialaan ja tahtoo perheen joko Tapio Mukavaisen tai Tonin kanssa. On kuitenkin Katrin käsissä kumman hän valitsee kihloissa olevan Tonin vai naimisissa olevan Tapion.
Tapion perheonni on myös surullisen huonoa. Kaksoset Anneli ja Leena vihaavat toisiaan sydämensä pohjasta eikä tule toimeen keskenään. Tapion aviopuoliso Elina sai juuri potkut ja on järkyttynyt ja ehkä hieman peloissaan. Eikä asiaa auta että Tapiolla on suhde entiseen kotiapulaiseen Katri Lassilaan. On vain ajan kysymys koska Elina ja Tapio eroavat sillä lempeä ja intohimoinen suhde loppui jo ennen kuin se kunnolla edes alkoi.
Tapion siskolla Jutalla ja hänen perheellään sujuu perhe-elämä aivan kohdalleen. Jutta rakastaa Joukoa ja Lulua yli kaiken. Jouko on komea herrasmies jota Jutta rakastaa yli kaiken ja tahtoo jakaa elämänsä ja hautapaikkansa sataprosenttisesti Joukon kanssa. Pikku Lululla on hyvät suhteet vanhempiinsa ja hän elää onnellista perhe-elämää Kaunialassa.
Toinen kahdesta hyvin voivasta perheestä on Vanhaset. Vanhasten parsikunta on yksi hiljaisempia ja rauhallisimpia ihmisiä koko Kaunialassa. Hilja ja Hermanni ovat olleet jo kymmeniä vuosia naimisissa. He elävät onnellista elämää. He ovat todella järkyttyneitä kuinka heidän pientä Elinaansa kohdellaan maailmalla. Mutta he tietävät että Elina ei tahdo apua.
Vähälän pienessä talossa sen sijaan vallitsee iankaikkinen sekasorto pienessä talossa pienellä raha määrällä elää kaksi hurjaa poikaa ja äiti. Lisäksi kolmas hurjimus on matkalla maailmaan. Raijalla on kamalasti hoitamista lapsissa mutta onneksi hän saa apua aina muulloin kapinoivalta Tuukalta. Tuukka rakastaa veljiään ja elättää koko perheen, ei kuitenkaan aivan rehellisin keinoin.
Aamu sarastaa Goottiloiden perheessä on tiukat häävalmistelut menossa. Koko kaupunki on kutsuttu. Toni miettii, mikä kravatti sopisi hänelle parhaiten. Cassandra puolestaan laittaa hiuksiaan kohokohtaa varten. Janus on vastuussa järjestelyistä. Pitopalvelu on paikalla, koristeet..
Eteisaulassa Aleksanteri yrittää kuumeisesti harjoitella vielä uusi lauluja joita hän sekä laulaa että soittaa vieraille. Aleksanteri on käynyt jo monta vuotta yksityiskoulua jossa opetetaan myös pianon soittoa joka toinen keskiviikko. Kaikki ovat varmoja että häät onnistuu loistavasti.
 
Suuret juhlat olivat vihdoin käsillä.
-      Tahdotko sinä Toni Lorula rakastaa Cassandraa ikuisesti?
-      Tahdon, Toni vastasi.
-      Tahdotko sinä Cassandra Goottila rakastaa Tonia ikuisesti?
-      Tahdon, vastasi Cassandra.
-      Voitte suudella.
-      Minun pikku Cassustanikin on tullut iso tyttö, Janus totesi.
Taas oli yksi uusi onnellinen pari Kaunialassa, mutta kauanko? Toni kun on kylän pahin naistennarraaja.
 
-      Olipa hienot häät, Elina sanoi illalla Tapiolle.
-      Niin oli. Muistatko vielä meidän häät? Siitä on jo kauan, Tapio sanoi.
-      Miten voisin unohtaa? Elina kysyi.
-      Elina rakastan sinua, Tapio sanoi ja suuteli vaimoaan. – Hyvää yötä rakas.
 
Seuraava aamu oli perinteinen Mukavaisten aamu. Tapiolla oli vapaapäivät, tätä hän oli odottanut. PIMPOM
-      Hei, Katri! Tapio huudahti. – Tänään sinun ei tarvitse siivota, voimme tehdä jotain aivan muuta.. Tapio ohjasi Katrin makuuhuoneen puolelle.
Hellien hetkien jälkeen Katri sanoi:
-      Kiitos Tapio, mutta nyt minun täytyy mennä ennen kuin Elina tulee kotiin, en halua teille ongelmia.
-      Olisit kyllä voinut jäädä pidemmäksi aikaa. Onneksi tulet huomenna uudestaan, Tapio totesi.
-      Kiitos Tapio, kiitos kaikesta, Katri sanoi ja lähti.
 
Tapio katseli ulos ikkunasta ja mietti elämäänsä. Hän ei tiennyt mitä ajatella ja kenestäkin. Hän näki kuinka koulubussi kirmasi talon eteen. Anneli ja Leena nousivat kyydistä Annelin poikaystävä Tuukka perässään.
-      Isi, voiko Tuukka tulla meille? Anneli kysyi.
-      Mikäs siinä, Tapio sanoi ja mulkoili Tuukka. Tapio ja Tuukka ei ollut koskaan tulleet juttuun. Tuukka ja Anneli kipusivat yläkertaan Annelin huoneeseen.
-      Ihana olla kahden, sanoi Tuukka.
-      Miten niin? Anneli kysyi ja kikatti.
-      Tiedäthän sinä, Tuukka sanoi kohottaen kulmakarvojaan. Hän lähestyi Annelia ja he suutelivat. Se oli heidän ensisuudelmansa.
-      Kiitos, Anneli sanoi. – Tuukka, älä lähde koskaan luotani pois. Ja suutelivat uudestaan. Kuhertelu jatkui koko illan Tapion pahaksi onneksi.
-      Käyn hakemassa meille iltapalaa, Anneli ilmoitti olohuoneessa kesken elokuvan katselun.
-      Tuukka, Tapio sanoi. – Ota tästä, saat 50 jos jätät Annelin rauhaan tänään.
-      Luuletko jumankauta että oon ostettavissa, rakastan Annelia!
-      Tiedän kuinka huonosti perheelläsi menee ajattele veljeäsi ja äitiäsi.
-      Ei, mä rakastan Anskuu!
-      Hyvä on viimeinen tarjous 100.
Tuukka mietti hetken.
-      Hyvä on. Anskulle ei kerrota asiasta, Tuukka sanoi, tunki rahat taskuun ja lähti keittiöön.
-      Minä poika tarkkailen sua! Tapio huusi hänen peräänsä
-      Anneli, meiän täytys puhuu, Tuukka sanoi. – Me ei voida enää olla yhes. Oon pahoillani, lähen nyt kotiin.
-      Mutta Tuukka, Anneli huusi, mutta Tuukka ei jäänyt kuuntelemaan.
Anneli käveli vapisten keittiöön.
-      Se jätti mut! Anneli huudahti.
-      Kuka? Tapio kysyi muina miehinä.
-      Tuukka! Ja me sentään suudeltiin tänään.
-      Oletteko te suudelleet??? Tapio hermostui. – Senkin pervo nuori rikollinen, kunhan saan sen käsiini niin..
-      Ei! Kun mä halusin sitä, Anneli sanoi, hän tärisi kauttaaltaan.
-      Sanoinhan että jätkä on mätä ja siihen ei voi luottaa, ota uusi joku parempi Tapio sanoi.
-      Et ymmärrä idiootti! Anneli huusi ja juoksi itkien huoneeseensa.
-      Hah, näin on parempi kaikille, Tapio totesi omahyväisesti.
©2019 kauniala - suntuubi.com